Lekkage in Uitgeest?

Direct contact Jos Laan: 085 500 9983

Bent u op zoek naar een loodgieter in Uitgeest, die u snel en vakkundig van dienst is bij lekkage? De loodgieters van Jos Laan zijn experts in het opsporen en verhelpen van zowel daklekkage, als een lekkende waterleiding. Met behulp van de nieuwste lekdetectie technieken wordt zelfs het kleinste lek opgespoord. Hierbij hoeft er geen ingrijpend hak- en breekwerk hoeft te worden uitgevoerd, terwijl u wel veel geld kunt besparen. Onderzoek wijst uit dat een lekkende waterleiding tot wel 35 kubieke meter water per jaar verbruikt, en een slecht werkende spoelbak jaarlijks tot 219 kuub water verliest. Bel vandaag nog 085 500 9983 voor direct contact, of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag in Uitgeest!

Lekkage UitgeestLekkage opsporen Uitgeest

Daklekkage opsporen en verhelpen

Eén van de meest voorkomende locaties van waterlekkage is het dak of de dakgoot. Een lek in het dak wordt meestal veroorzaakt door de weersomstandigheden zoals wind, regen en vorst, of door problemen met een bouwconstructie. Denk hierbij aan scheurtjes bij het dak raam of de dakkapel. Loodgieters uit Uitgeest kunnen een daklekkage over het algemeen snel opsporen met behulp van rookgas als lekdetectie. Wanneer de daklekkage is opgespoord, kan deze vervolgens snel worden verholpen of gedicht. De kosten hiervoor zijn relatief laag in vergelijking met de prijzen voor het verhelpen van gevolgen als schimmel of houtrot.

24 uur bereikbaar via 085 500 9983

De medewerkers van Jos Laan zijn 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 085 500 9983. Door ons brede netwerk, betekent dit dat er vaak hetzelfde dagdeel nog een erkend loodgieter bij u in Uitgeest op de stoep kan staan om het lek op het dak te dichten. Heeft u niet met spoed een vakman nodig, maar overweegt u een algemene check te doen op bijvoorbeeld het plat dak? Wij garanderen dat elke loodgieter uit ons netwerk alle dakonderdelen kan controleren en lekkages in een beginstadium zal opsporen.

Lekkende leidingen

Naast daklekkage is een lekkende waterleiding een veel voorkomende vorm van lekkage. Hoewel de meeste mensen denken dat dit gaat om een lekkende waterleiding van bijvoorbeeld de CV-ketel, of het waterleidingnetwerk, betreft het veelal een lek in de vloerverwarming. Een lekkage van de leidingen, kan net als een daklekkage tot schadelijke gevolgen leiden. De grootste hiervan is het ontstaan van vochtplekken in ofwel de vloer, ofwel de wanden en het plafond. Deze vochtplekken leiden in het ergste geval tot gezondheidsproblemen. Het is daarom van belang dat u snel een loodgieter uit Uitgeest in de arm neemt die de lekkage voor u verhelpt.

Innovatieve lekdetectie technieken

Zowel daklekkage als een lek in de waterleiding kunnen wij opsporen met behulp van innovatieve technieken van lekdetectie. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen hoeft lekdetectie niet te leiden tot veel overlast en verbouwingen, waardoor u hier weinig tot geen moeilijkheden van ondervindt. Onder de moderne vormen van lekdetectie verstaan wij onder andere:

  • Thermografie
  • Ultrasoon detectie
  • en Rookgasdetectie

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)contact loodgietersbedrijflekkage verhelpen

Thermografie

Bij thermografie worden lekkages gevonden met behulp van warmtebeelden. Een speciale camera brengt de koude- en warmtestructuren van een leiding in beeld. Dankzij de lekdetectie is het voor de vakman precies zichtbaar op welke plekken opvallend veel koude- of warmteverlies is. De kans is groot dat het lek zich hier bevindt.

Ultrasoon detectie

De ultrasoon detectie wordt veelal gebruikt als u een lekkage bij één van de kozijnen vermoedt. De specialist uit Uitgeest zal hiervoor allereerst een zender in uw huis plaatsen, welke in verschillende richtingen een ultrasone geluidsgolf stuurt. De specialist zal vervolgens met een ultrasoonontvanger om de woning lopen om te controleren waar het signaal het sterkste is.

Rookgasdetectie

Een andere optie is rookgasdetectie. Bij rookgasdetectie spuit de specialist een dichte rook in een afgesloten ruimte. Daar waar de rook naar buiten komt, bevindt de lekkage zich waarschijnlijk. Want daar waar lucht naar buiten kan, kan ook vocht naar binnen komen. Deze manier van lekdetectie wordt veelal toegepast bij een daklekkage.

badkamer lekkage Uitgeest

Badkamer of douche lekkage?

Hebt u steeds vaker last van schimmel of vochtplekken in de badkamer? Dan is het waarschijnlijk dat ergens in de waterleiding van de badkamer een scheurtje is ontstaan. Een dergelijke waterlekkage van de waterleiding zult u in eerste instantie niet direct opmerken, maar het zal wel gevolgen hebben op de kwaliteit van de voegen en kitranden in de badkamer. Merkt u warmteverschillen op in het douchewater, of een zekere onderdruk? Dan is het waarschijnlijk dat de waterleiding lekt. Laat dan zo spoedig mogelijk een erkend loodgieter uit Uitgeest langskomen voor het opsporen van de locatie van de waterlekkage en de nodige reparaties.

platte dak lekt

Oorzaken van een plat dak lekkage

Een lekkage in een plat dak is er vervelend omdat dit zich veelal in waterschade aan het plafond uit. Zodra u merkt dat er water door het plafond komt, is het verstandig om de oorzaak te zoeken en op te lossen. Een plat daklekkage kan vele oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is een slechte afwerking van het dak of de gevel. Dit is bijvoorbeeld het geval na het plaatsen van een lichtkoepel of een airco doorvoer in een plat dak. De afwerking is wellicht niet juist gedaan waardoor dit onderdeel elke dag te maken heeft met verschillende weersomstandigheden. Dit zal uiteindelijk daklekkage. Een andere mogelijke oorzaak is simpelweg slijtage en een bijna behaalde levensduur.

plafond lekkage

Vochtplekken op het plafond

Vochtplekken op het plafond ontstaan door lekkages. Het is mogelijk dat deze ontstaan door een daklekkage, maar een gesprongen waterleiding is tevens een mogelijkheid. Vochtplekken kunnen hele vervelende gevolgen hebben. Ze tasten het plafond aan, ze kunnen bovendien resulteren in schimmelvlekken. Dit is ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Hebt u schimmel- en/of vochtplekken? Het is belangrijk om spoedig de oorzaak te vinden. Deze plekken schoonmaken of overschilderen heeft geen zin wanneer het probleem nog niet is opgelost. Zolang u de oorzaak niet hebt gevonden zal de lekkage weer eens voorkomen. Als het opsporen van de oorzaak zelf niet lukt dan is het verstandig om een loodgieter uit Uitgeest in te schakelen.

daklekkage Uitgeest

Dakkapel lekkage opsporen

Zitten er vochtplekken aan de binnenkant van uw dakkapel? Grote kans dat u te maken hebt met een lekkage. Het is een lastige klus om een dakkapel waterdicht te plaatsen en te houden omdat ze veelal op bestaande huizen worden geplaatst. Dit kan resulteren in de nodige problemen. Het is namelijk goed mogelijk dat tijdens de plaatsing het kozijn, de pannenkap of de dakbedekking beschadigd raakt of niet goed waterdicht op de dakkapel wordt aangesloten. Na verloop van tijd ontstaat hierdoor een lekkage. Omdat het vocht meestal uit verschillende hoeken en kieren komt is de oorzaak niet met het blote oog te achterhalen. Het is daarom verstandig om een loodgieter uit Uitgeest in te schakelen. Deze kan met behulp van moderne lekdetectie, zoals thermografie, de oorzaak opsporen en deze direct voor u verhelpen.

lekdetectie Uitgeest

Lekkage via de schoorsteen

Steeds meer mensen in Uitgeest maken geen gebruik meer van de schoorsteen, maar deze zit natuurlijk nog wel altijd op het dak. Wanneer het hevig stormt, dan is het mogelijk dat er regenwater via de schoorsteen naar binnenloopt. Daarnaast is schade aan één van de loodslabben een andere mogelijke oorzaak voor de lekkage van de schoorsteen. Door de loodslab te vervangen is de waterlekkage al snel verleden tijd. Wij adviseren om voor het herstellen van de loodslabben de hulp van een loodgieter of dakwerker uit Uitgeest in te schakelen. U hoeft dan zelf het dak niet op, en bent zeker van een goed resultaat.

lekkage vaatwasser Uitgeest

Wasmachine lekt, wat nu?

Een lekkende wasmachine komt gemiddeld eens in de 15 jaar voor bij elk Nederlands huishouden. Er liggen diverse oorzaken aan een dergelijke waterlekkage ten grondslag. Ten eerste is het mogelijk dat de aan- of afvoerslang niet meer goed vast zit, of versleten is. Door het vernieuwen van de slang is het probleem snel verholpen. Ten tweede is het een optie dat de rubberen rand rondom het deurtje is versleten. Hierdoor loopt er al snel veel water uit de machine. Een derde mogelijke oorzaak is een verstopt filter onderin de wasmachine. Het maandelijks legen en reinigen van dit filter voorkomt heel wat problemen.

Wilt u snel contact met een lekkagespecialist uit Uitgeest?

Bel een vakman voor direct contact of een spoedklus. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact lekkagebedrijfcontact loodgieter Uitgeest
direct contact loodgieter Uitgeest
lekkage kosten

Lekkende kraan, wat kan u zelf doen?

Naast een lekke wasmachine, vochtplekken in de badkamer of een lekkend plafond, bestaan er ook lekkende kranen. In de meeste gevallen wordt een druppelende kraan veroorzaakt door een verkalkt kraanleertje. Het vervangen van het kraanleertje lost dit op. Is de lekkage het gevolg van een verkalking van de kraan? Dan adviseren wij om de kraan te demonteren en in een badje van soda en azijn te leggen. Zet de badkamer- of keukenkraan daarna weer in elkaar, en u zult direct het verschil merken. Hebt u hulp nodig bij het vernieuwen van de kraan of wilt u dat onze specialist het voor u uitvoert? Een loodgieter uit Uitgeest is u met plezier van dienst. Heeft de lekkage spoed nodig? Geen nood, via 085 500 9983 krijgt u snel contact met een vakman uit ons netwerk.

wc lekkage Uitgeest

Toilet lekkage? Bel 085 500 9983!

Het is u wellicht wel eens overkomen, er ligt ineens een plasje water rond de onderkant van de toiletpot. Dit is erg vervelend en als het vaker terugkomt dan is de kans groot dat u last hebt van een toilet lekkage. Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om dit snel op te lossen. Hebt u een vrij hangend toilet? Dan bevindt de lekkage zich veelal bij de afvoer of het inbouwreservoir. Dit is met het blote oog niet te zien. Om onnodig hak- en breekwerk te voorkomen is het daarom verstandig om een vakman in te schakelen. Deze zal eerst een druktest uitvoeren om uit te sluiten dat er een lekkage in de waterleiding zit. Vervolgens zal hij de bron opsporen met behulp van lekdetectie. Een toilet lekkage zit veelal ver weg.

keukenkraan lekkage Uitgeest

Oorzaken van een lekkende radiator

Elk systeem in huis waarvoor water nodig is, heeft kans op lekkage. Zo ook de verwarming en radiatoren. Een lekkende radiator is meestal het gevolg van een versleten koppeling tussen de verwarmingsbuizen en de radiator zelf. Bent u handig? Dan is het een optie om met behulp van dichtingspasta de waterlekkage te stoppen. Een alternatief is om de volledige radiator te vernieuwen, zeker wanneer u deze al meer dan 15 jaar in huis hebt. Het vervangen van een radiator is een klus die de gemiddelde klusser zelf zou kunnen doen. Heeft u niet zoveel kluservaring of wilt u de garantie dat het goed uitgevoerd wordt? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons op nummer: 085 500 9983. Eventueel kan onze loodgieter uit Uitgeest met behulp van ultrasone lekdetectie of thermografie ook uw vloerverwarming controleren op mogelijke lekkages. Zo voorkomen wij dat we de hele vloer moeten openbreken.

vloerverwarming lekkage

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Een lekkage in de vloerverwarming komt niet heel vaak voor. Een veelvoorkomende oorzaak van een lekkende vloerverwarming is dat bij het bewerken van de vloer iemand per ongeluk in de leidingen boort. Daarnaast is het mogelijk dat koppelingen tussen leidingen niet goed zijn aangebracht waardoor deze na verloop van tijd los schieten. Het opsporen van de exacte oorzaak is niet eenvoudig omdat vloerverwarming onder de vloer zit. Het is geen optie om uw vloer beetje bij beetje open te breken. Een vakman heeft verschillende manieren van lekdetectie waarbij de breuk tot op een centimeter na nauwkeurig bepaald kan worden. Thermografie is een veel gebruikte manier van lekdetectie bij vloerverwarming. Als u de locatie van de lekkage weet en als deze zich in een bepaalde groep bevindt, dan is het verstandig om deze manueel af te sluiten indien mogelijk. Hierdoor beperkt u het waterverlies evenals de impact van water op uw vloer. Vervolgens is het noodzakelijk om een vakman de lekkage te laten verhelpen.

Lekkage? Wat is gedekt door de verzekering?

Uw opstal- of inboedelverzekering dekt in de meeste gevallen de kosten van een aannemer, schilder of loodgieter na waterschade. De opstalverzekering dekt schade aan spullen welke aan en in het huis vastzitten. Bij de inboedelverzekering gaat het om spullen die niet aard- en nagelvast in uw huis zitten. Beide verzekeringen dekken schade als gevolg van een dakgoot, afvoerpijp of daklekkage. Ze dekken bovendien (vries)schade aan de cv en waterleiding. Reparatiekosten van de dakgoot of de bedekking worden dan weer niet vergoed. De opstalverzekering dekt bovendien schade ontstaan door lekkages bij de buren in niet-vrijstaande woningen. De inboedelverzekering dekt nog schade die is ontstaan om het probleem op te sporen. Houd er rekening mee dat de verzekering alleen uitsluit wanneer de lekkage niet door uw eigen schuld is ontstaan. Is er bijvoorbeeld een breuk ontstaan door achterstallig onderhoud aan de waterleiding? Dan dekt de verzekering dit niet.

In Uitgeest en omgeving

lekkage in Uitgeest

Afspraak inplannen? 085 500 9983

Heeft u het vermoeden dat uw dak lekt? Wilt u weten wat u kunt doen om de schadelijke gevolgen van een daklekkage voor te zijn? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het uitvoeren van een algemene check, waarbij onze medewerkers zelfs de kleinste lekkage opsporen? Vul dan het contactformulier op onze website in, of bel rechtstreeks via: 085 500 9983. Wij zullen zo snel mogelijk een afspraak voor u inplannen, waarbij u met een erkend loodgieter uit Uitgeest in overleg gaat over de verschillende mogelijkheden. Wij garanderen dat elke loodgieter van Jos Laan de lekkage snel en vakkundig voor u zal opsporen, en deze direct verhelpen.