Lekkage in Wormerveer?

Direct contact Jos Laan: 085 500 9983

Wanneer u last heeft van een lekkage in Wormerveer, dan biedt een loodgieter de uitkomst. Bij zowel uw daklekkage als een waterlekkage aan uw wasmachine, douche of zelfs dakkapel maakt de vakman gebruik van diverse detectiemethodes. Heeft u last van een daklekkage? Of is er een waterleiding in de badkamer gesprongen? De specialist zal het lek opsporen zonder breekwerk, zo blijft schade bij et herstel zoveel mogelijk beperkt. Bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Heeft u direct een loodgieter nodig? Onze specialisten staan 24 uur per dag voor u klaar. Bel naar 085 500 9983 om direct een afspraak in te plannen.

Lekkage WormerveerLekkage opsporen Wormerveer

Daklekkage opsporen en verhelpen

Daklekkage is voor klanten in Wormerveer enorm vervelend. Een klein scheurtje in de dakbedekking levert al vele problemen op, zoals een verlaagde isolatiewaarde en nare vochtplekken op het plafond en de muur. Sommige lekkages, bijvoorbeeld een lekke dakgoot zijn zelf vrij snel te ontdekken. Al met al zorgt een daklekkage voor een flinke vermindering van uw wooncomfort, daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het opsporen van het lek. Omdat de boosdoener in de meeste gevallen slechts kleine scheurtjes zijn, is een lekdetectie zonder de juiste apparatuur erg lastig. Bovendien loopt u het risico uw plat dak verder te beschadigen als u hier langdurig op rondloopt. Een loodgieter uit Wormerveer zal een professionele lekdetectie voor u uitvoeren. Zonder beschadigingen zal hij het lek opsporen en herstellen.

24 uur bereikbaar via 085 500 9983

In sommige gevallen heeft u direct een loodgieter uit Wormerveer nodig. Bij waterlekkage aan uw vaatwasser, afwasmachine of toilet bijvoorbeeld. Wij bieden u de mogelijkheid om in dit geval direct in contact te komen met een vakman uit de buurt. Als u belt naar 085 500 9983 zal u direct een afspraak kunnen inplannen, 24 uur per dag. Ook wanneer u er op zondagochtend achterkomt dat uw toilet lekt. Wij zullen uw lekkage in dat geval zo spoedig mogelijk verhelpen, zodat u door kan gaan met de orde van de dag.

Lekkende leidingen

In sommige gevallen zal een lekkende leiding u snel opvallen: wanneer de kraan blijft druppelen bijvoorbeeld. In de meeste gevallen zal u er echter weinig van merken. Toch is het belangrijk om de waterlekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Als er al een gat of scheur aanwezig is, zal deze door de druk van het water alleen maar groter worden. Uiteindelijk heeft dit een negatief gevolg op uw waterrekening. Om geld te besparen is het dus van belang om zo snel mogelijk een lekdetectie bedrijf in te schakelen. U kunt eerst zelf controleren of het lek zich in een zichtbare waterleiding bevindt. Controleer alle leidingen op vocht, roest en kalksporen.

Innovatieve lekdetectie technieken

Lekdetectie is in sommige gevallen relatief eenvoudig. Wanneer u waterdruppels uit de radiator ziet komen bijvoorbeeld. In de meeste gevallen is het opsporen van een waterlekkage echter niet zo gemakkelijk. Wanneer er een lek in de waterleiding of vloerverwarming zit, bijvoorbeeld. Of als u nare vochtplekken op het plafond ontdekt maar niet weet waar de daklekkage zich bevindt. Veel klanten uit Wormerveer vrezen dat zij de gehele waterleiding bloot moeten laten leggen om het lek op te kunnen sporen. Gelukkig beschikken de loodgieters uit Wormerveer over drie verschillende lekdetectie technieken, waarmee zij zonder breekwerk de exacte locatie van het lek opsporen.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)rookgasdetectieLekdetectie Wormerveer

Thermografie

Vermoedt u een lek in de waterleiding of vloerverwarming? Omdat het hierbij gaat om onzichtbare leidingen is het opsporen van de lekkage praktisch onmogelijk. Daarom gebruiken menig loodgieter een thermografie techniek. Met een speciaal apparaat verkrijgen zij warmtebeelden van de locatie. Het lek zal namelijk temperatuurverschillen opleveren. Deze verschillen zullen op het warmtebeeld oplichten, zodat het snel duidelijk is waar de waterlekkage zich bevindt. Het breekwerk hoeft enkel op deze locatie plaats te vinden, dus u bespaart zichzelf extra schade.

Ultrasoon detectie

Een tweede lekdetectie methode is de ultrasoon techniek. Hiermee gebruikt de loodgieter geluidsgolven voor het opsporen van de lekkage. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij het opsporen van lekkages in de buitenmuur of kozijnen. Bij deze techniek wordt binnenshuis een speciaal kastje gezet, deze verstuurt geluidsgolven in alle richtingen. Aan de buitenkant van de woning zal de loodgieter met de juiste apparatuur meten of de geluidsgolven ergens opvallend sterker zijn. Zo ja, dan zit hier de lekkage.

Rookgasdetectie

Voor de lekdetectie van een daklekkage gebruiken loodgieters uit Wormerveer veelal de rookgasdetectie. Met behulp van speciale apparatuur blazen zij rook of nevel onder de dakbedekking. Waar rook is, is vuur en op deze manier kunnen loodgieters van buitenaf eenvoudig constateren waar de daklekkage precies zit. Deze methode wordt naast daklekkage tevens toegepast in de waterleiding of rioleringssysteem. Wilt u uw plat dak graag controleren op een daklekkage? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

lekkage in de douche

Badkamer of douche lekkage?

De badkamer is vanzelfsprekend een natte ruimte. Als er in de douche waterlekkage ontstaat heeft dit grote gevolgen voor de ruimte eronder. Hier zal u al snel vochtplekken op het plafond opmerken, waarna de kans op schimmelvorming groot is. Lekkage in de badkamer of douche heeft een aantal mogelijke oorzaken. Mogelijk zit er een scheur in het kitwerk, tegelwerk, de sifon of water aan- of afvoer van uw douche of ligbad. Schakelt u een professioneel loodgieter uit Wormerveer in voor de lekdetectie in uw badkamer? Dan hij eerst een vochtmeting uitvoeren zodat hij de mogelijke oorzaken kan opsporen.

daklekkage Wormerveer

Oorzaken van een plat dak lekkage

Heeft uw woning in Wormerveer een plat dak? Dan bent u zich ongetwijfeld bewust van het feit dat uw dakbedekking gevoeliger is voor lekkages dan schuine daken. Zeker wanneer u gebruik maakt van een oudere, op asfalt gebaseerde dakbedekking. De kans op stilstaand water is nou eenmaal groot, omdat het afschot een stuk kleiner is dan bij een schuin dak. Dit tast op den duur de constructie van het dak aan, waardoor er een daklekkage ontstaat. Door het gewicht van het water bestaat er bovendien de kans dat uw dak zal inzakken, wat uiteindelijk nog meer schade oplevert.

vochtplek plafond

Vochtplekken op het plafond

Wanneer u vochtplekken opmerkt op het plafond is het belangrijk om de oorzaak hiervan aan te maken. Vaak is het niet het plafond dat lekt, maar is er sprake van een lek in de badkamer of waterleiding, waardoor er water op het plafond lekt. Een loodgieter uit Wormerveer zal met behulp van een van diverse lekdetectie technieken de oorzaak achterhalen. Nadat de lekkage is opgespoord en hersteld kunt u de schade aan uw plafond aanpakken. Doet u dit niet, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor uw gezondheid. Door langdurige lekkage ontstaan zwarte schimmels. De sporen van deze schimmel zijn slecht en gevaarlijk voor uw lichaam. Bel vandaag nog met een lekkagespecialist op: 085 500 9983!

daklekkage dakkapel Wormerveer

Dakkapel lekkage opsporen

Hoewel klanten regelmatig denken dat het plat dak de belangrijkste oorzaak is, bestaan er diverse onderdelen die de oorzaak kunnen zijn van uw lekkende dakkapel. Bijvoorbeeld wanneer er kieren in de zijwangen zitten, of wanneer deze simpelweg niet stevig vast zitten. Dit controleert u zelf eenvoudig met een schilmesje. Als u deze tussen de zijwang en de kitrand kan brengen dan begint het kitwerk los te laten. Indien u hier geen gebreken constateert dan is het lood mogelijk de oorzaak. Dit vindt u aan de voor- en zijkanten van de dakkapel, controleer of dit volledig intact is en of er geen barsten of scheuren in zitten.

daklood schoorsteen lekt

Lekkage via de schoorsteen

Eén van de oorzaken van daklekkage is een lekkage aan de schoorsteen. De schoorsteen heeft diverse onderdelen die een lekkage kunnen veroorzaken. Wij merken bij klanten uit Wormerveer dat de meeste problemen veroorzaakt worden door het daklood, ook wel de loodslab. De loodslab zou een waterdichte afsluiting moeten zijn tussen de schoorsteen en het dak, maar wanneer deze verouderd of slecht onderhouden is zorgt dit juist voor lekkages. Wanneer er op de schoorsteen sprake is van gebarsten stenen of slechte voegen kan dit tevens leiden tot een lekkage. Wilt u zelf controleren welk onderdeel van de schoorsteen de lekkage veroorzaakt? Controleer dan eerst het voeg- en metselwerk evenals de loodslab.

lekkage wasmachine Wormerveer

Wasmachine lekt, wat nu?

Menig woningeigenaar in Wormerveer zal bekend zijn met een lekkende wasmachine. Hiervoor zijn een aantal veel voorkomende oorzaken. Wanneer u een lekkage opmerkt zijn er een aantal stappen die u kan doorlopen. Controleer eerst wanneer de wasmachine lekt. Als er continu water lekt, zit de lekkage hoogstwaarschijnlijk in de aan- en afvoerslang. Lekt de wasmachine juist alleen tijdens het vullen, dan ligt het probleem aan de toevoerslang. Wanneer er water blijft lekken tijdens het pompen dan zal u de afvoerslang moeten controleren. Heeft u alle slangen gecontroleerd, maar geen gebreken gevonden? Loop dan alle sluitringen na. Als deze niet goed meer werken dan kan dit tevens leiden tot lekkages.

Wilt u snel contact met een lekkagespecialist uit Wormerveer?

Bel een vakman voor direct contact of een spoedklus. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact lekkagebedrijfcontact loodgieter Wormerveer
direct contact lekkagebedrijf Wormerveer
plat dak lekkage Wormerveer

Lekkende kraan, wat kan u zelf doen?

Ergert u zich al dagen aan die lekkende kraan? Dit is ook nog eens een flinke verspilling die uw waterrekening zal verhogen. In de meeste gevallen is het gelukkig zonder de hulp van een loodgieter uit Wormerveer goed mogelijk om dit zelf te verhelpen. Heeft u een klassieke kraan met een kraanleertje? Dan is dit vaak de oorzaak van de lekkende kraan. Het vervangen van het kraanleertje is in de meeste gevallen voldoende om het lekken te stoppen. Bij modernere kranen is de kans op lekkages al een stuk kleiner. Indien er toch sprake is van een lekkage, zal u in de meeste gevallen het bovenste gedeelte van de kraan volledig moeten vervangen.

toiletpot lekt

Toilet lekkage? Bel 085 500 9983!

Er bestaan diverse oorzaken voor een lekkage aan uw toilet. De meest voorkomende oorzaken zijn verouderde afvoeren of simpelweg een slecht aangesloten toilet. U merkt de lekkage op doordat er een plas water rond uw toiletpot ligt. Wanneer deze lekkages regelmatig terugkeren raden wij u aan de hulp van een loodgieter in te schakelen. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk dat u direct een professional uit Wormerveer inschakelt, omdat u helemaal geen gebruik van uw toilet meer kan maken. Wilt u direct een afspraak inplannen? Bel dan naar 085 500 9983.

lekkende keukenkraan Wormerveer

Oorzaken van een lekkende radiator

In sommige gevallen wordt de hulp van een loodgieter ingeschakeld bij de reparatie van een radiator. Over het algemeen zijn er twee belangrijke oorzaken van een lekkende radiator. Allereerst is het mogelijk dat de radiator is gaan roesten. Roest tast de radiator aan, waardoor het op den duur gaat lekken. Een andere mogelijkheid is dat er bij werkzaamheden een beschadiging aan de radiator ontstaat. Omdat de gevolgen maar klein zijn, wordt deze beschadiging vaak pas op een later moment opgemerkt. Wilt u zelf controleren of er een lekkage in uw radiator zit? Ga dan na of de manometer op de CV-ketel een druk van 1,8 tot 2 bar aangeeft. Is dit niet het geval, dan is er mogelijk sprake van een lekkende radiator.

vloerverwarming lekt

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Een vloerverwarming die lekt komt in de praktijk niet erg vaak voor. Er zijn dan ook twee belangrijke redenen waarom een lek ontstaat: de leidingen zijn niet goed aangelegd, waardoor het leidingstelsel niet goed op elkaar aansluit of de leidingen worden bij werkzaamheden doorboort. In het laatste geval is lekdetectie vrij eenvoudig, maar wanneer de leidingen niet goed op elkaar aansluiten is het een ander verhaal. Laat een professional de lekkages daarom opsporen. Loodgieters maken gebruik van thermografie, zodat het opsporen zonder breekwerk uitgevoerd kan worden. Heeft u zelf de vloerverwarming doorboort en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met 085 500 9983 en plan direct een afspraak in.

Lekkage? Wat is gedekt door de verzekering?

Voordat er lekdetectie plaatsvindt, zal u ongetwijfeld vochtschade oplopen. Soms kost het herstellen van de schade veel geld, daarom vragen klanten in Wormerveer regelmatig of zij de schade kunnen claimen bij hun verzekering. In de meeste gevallen dekt uw opstal- of inboedelverzekering inderdaad (een deel van) de opgelopen schade. Voorwaarde hiervoor is dat u de schade niet had kunnen voorkomen. Is er waterschade door slechte kitnaden of is de oorzaak een geopend raam of deur? Dan is een uitbetaling in de meeste gevallen uitgesloten. Is er een leidingbreuk ontstaan dan is zowel de lekdetectie als de schade in de meeste gevallen gewoon verzekerd. Wilt u zeker weten of de lekdetectie binnen uw verzekering valt? Neem dan contact op met uw verzekering.

In Wormerveer en omgeving

contact lekkagespecialist Wormerveer

Afspraak inplannen? 085 500 9983

Lekkages komen in Wormerveer op verschillende manieren voor. Zo is een daklekkage een veel voorkomend probleem bij menig plat dak. Daarnaast worden loodgieters regelmatig ingezet voor waterlekkages aan een wasmachine of douche. Heeft u een dakkapel en ontstaan er vochtplekken? Twijfel ook dan niet om de hulp van een ervaren specialist in te roepen. Zij kunnen uw daklekkage spoedig verhelpen zonder daarbij breekwerk uit te voeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of bent u nieuwsgierig naar de kosten? Neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Is er een noodgeval en heeft u direct ondersteuning nodig? Bel dan naar 085 500 9983.