Lekkage Groningen

Lekkage in Groningen?

Een lekkage kan op diverse plekken in huis ontstaan. Zo heeft menig Nederlands huishouden gemiddeld eens in de tien jaar te maken met een daklekkage, en is ook een lek in de badkamer zeer gebruikelijk. Wanneer er een lekkage is opgetreden bij uw pand in Groningen, dan is het van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met een erkend loodgieter. Deze kan met behulp van innovatieve technieken voor lekdetectie het lek snel opsporen en daarna op de juiste wijze verhelpen. Door de lekkage snel op te lossen voorkomt u dat u te maken krijgt met waterschade. Via het netwerk van Jos Laan komt u snel in contact met een erkend loodgieter. Een lekdetectie specialist staat bij spoed snel bij u in Groningen op de stoep als u het contactformulier invult!

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
24/7 service, snel ter plaatse in Groningen

Hebt u te maken met een daklekkage, is er een probleem met het sanitair, of denkt u dat een lekkende radiator de oorzaak is van uw warmteproblemen? Stel u dan snel in verbinding met een erkend loodgieter die u van dienst kan zijn bij het achterhalen en verhelpen van de lekkage. Wij begrijpen dat u bij een lekkage probleem niet een halve dag wilt wachten op een professional. Daarom hebben wij voornamelijk samenwerkingsverbanden met loodgieters die een 24uurs service in het leven geroepen. De loodgieter kan hierdoor erg snel bij u in Groningen kan zijn.

24-uursservice

Lekkende waterleiding

Lekkende leidingEr zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor een lekkende waterleiding. De meest gebruikelijke oorzaak is de lengte van de waterleiding. Waterlekkage ontstaat dan doordat één van de vele koppelings stukken slijt, waarlangs het water langzaam wegloopt. Het is tevens een optie dat de waterleiding zelf is versleten. In een dergelijk geval zal met behulp van ultrasone lekdetectie de precieze locatie van het lek moeten worden opgespoord, en de betreffende leiding worden vervangen. Ook kan het rubbertje versleten zijn in de kraan zelf. Dit is meestal eenvoudig zelf te verhelpen. Een loodgieter uit Groningen is u graag van dienst bij het verhelpen van de problemen.

Methoden voor lekdetectie

Camera Lekdetectie GroningenHet opsporen en verhelpen van waterlekkage was tot een aantal jaren terug een zeer intensief proces, waarbij heel wat hak- en breekwerk kwam kijken. Door nieuwe meer geavanceerde methoden van lekdetectie wordt het afbreken van muren, plafonds en vloeren zoveel mogelijk beperkt, wat leidt tot lagere kosten en een verkort ongemak. Naast rookgasdetectie is vandaag de dag ook ultrasone lekdetectie populair. Hierbij worden geluidssignalen ingezet om een miniem lek te achterhalen. Andere vormen van lekdetectie zijn thermische inspectie, camera-detectie (endoscopie) en het gebruik van druktest. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Ultrasone lekdetectie

Hebt u een lekkage in de waterleiding? Het is verstandig om het probleem op te zoeken door middel van ultrasone lekdetectie om hak- en breekwerken en kosten in verband met herstellingswerken te voorkomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrasone trillingen en geluiden. Dankzij ultrasone detectie wordt het geluid vervolgens opgevangen op de plek van de lekkage.

Thermografie

Thermografie wordt veelal toegepast bij schimmelplekken, condensproblemen en lekkages in de waterleiding of vloerverwarming. Bij thermografie worden koude- en warmtestructuren in beeld gebracht. Een warmtebeeldcamera laat deze structuren zien, waardoor de specialist direct weer op welke plek opvallend koude- of warmteverlies optreedt. Op deze manier is de daklekkage eenvoudig gevonden.

Rookgasdetectie

Bij een lekkage in leidingen maar ook bij een daklekkage kan gebruik worden gemaakt van rookgasdetectie. Voor het opsporen worden de leidingen eerst leeggemaakt met een compressor. Vervolgens wordt rookgas aangebracht. Rookgas beweegt erg snel en vindt de kleinste barstjes of scheurtjes om te ontsnappen uit de leiding. De specialist uit Groningen pikt met sensor direct de lekkages op.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Daklekkage verhelpen

Daklekkage GroningenHoe een daklekkage het beste kan worden verholpen is afhankelijk van het soort dak dat u heeft. Bij een plat dak is het mogelijk om de daklekkage op te lossen met behulp van een extra strook EPDM of rubber. Met name lekkages bij de rand van het dak kunnen op deze manier verholpen worden. Is er een daklekkage ontstaan bij uw schuine dak of dakgoten in Groningen? Dan is het mogelijk om deze te verhelpen door de dakbedekking weer op zijn plaats te schuiven. Is dit niet afdoende? Dan zal één van onze specialisten samen met u kijken naar de meeste geschikte oplossing die binnen uw budget valt.

Dakgoot verstopt

Vakkundige aanpak

Bij Jos Laan hebben wij vakkundigheid en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Wij garanderen daarom dat al onze medewerkers volledig gediplomeerd zijn en een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de specialisten regelmatig op de hoogte worden gebracht van de nieuwste technieken en gereedschappen, zodat u altijd profiteert van de meest vakkundige hulp. Om de klanttevredenheid te optimaliseren vragen wij bovendien al onze klanten om onze ondersteuning bij lekkage te evalueren en tips en suggesties aan te geven. Wilt u graag meer weten over onze werkwijze, hebt u vragen en opmerkingen, of behoefte aan een overzicht van de prijzen voor onze lekkage service? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding via het contactformulier. Een loodgieter uit ons netwerk beantwoordt uw hulpvraag spoedig.

Badkamer en sanitair

Lekkage Douche GroningenNaast daklekkages, is een lek in de badkamer de meest voorkomende lekkagevorm waar wij mee te maken krijgen. Lekkage in de badkamer is in de meeste gevallen een lekke kraan of waterleiding, maar kan ook het gevolg zijn van kalkaanslag of achterstallig onderhoud. In meer dan zestig procent van de gevallen is een dergelijk lek snel te verhelpen, waardoor u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort profiteert. Is de waterleiding volledig versleten, dan zullen de herstelwerkzaamheden meer tijd en kosten in beslag nemen.

Plat dak en plafond

Plat dak lekEen plat dak loopt veel risico op een daklekkage. Met name door het proces van vorst en dooi ontstaan er scheurtjes in de dakbedekking, die met verloop van tijd langzaam groter worden. Hebt u een plat dak, dan zult u de waterlekkage over het algemeen pas constateren wanneer er vochtplekken ontstaan in het plafond. Wilt u dergelijke waterschade voorkomen? Laat dan een erkend loodgieter periodiek de dakbedekking controleren. Een daklekkage bij het plat dak is bovendien relatief eenvoudig te verhelpen.

Schoorsteen

Schoorsteen schadeIs er waterschade bij uw plafond ontstaan? Dan hoeft dit niet het gevolg te zijn van een lekkend dak. Ook problemen met de (constructie van de) schoorsteen kunnen reden zijn voor lekkende plafonds. Zo is het mogelijk dat er door stormen of vorst stenen in de schoorsteen barsten. Dit leidt ertoe dat water in de schoorsteen wordt geblazen. Het is tevens een optie dat de stenen van de schoorsteen met water verzadigd raken. Dit heeft nadelige gevolgen voor de voegranden. Vraag een loodgieter desnoods om hulp bij de controle.

Wasmachine en vaatwasser

Vaatwasserlekkage GroningenWanneer u veelvuldig gebruikt maakt van uw vaatwasser en wasmachine, dan is het gebruikelijk dat bij beperkt onderhoud er na verloop van tijd lekkages ontstaan. Bij een wasmachine wordt de lekkage in de meeste gevallen veroorzaakt door een scheurtje in de aanvoer- of afvoerslang, of beschadigingen van het manchet. Voor de vaatwasser gelden vergelijkbare probleemzones. Zijn deze onderdelen nog steeds in goede staat? Dan kan een loodgieter uit Groningen u assisteren met het vinden van de lekkage d.m.v. lekdetectie.

Lekkende kraan

Kraan lekt GroningenEen lekkende kraan is vaak eenvoudig te verhelpen door het leertje te vervangen. Daarnaast is het een optie om de lekke kraan te repareren door aan de bovenzijde vuil uit de buis te halen met behulp van een plopper. Helpt dit niet afdoende? Vervang dan de volledige kraan. Zorg ervoor dat u tijdens deze klus een emmer bij de hand houdt om water op te vangen. Bevindt het lek zich in de waterleiding, dan is de hulp van een professional aan te raden. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

Lekkende verwarming

Lekkende radiatorWat een lekkende radiator veroorzaakt is vaak onbekend. Het vervelende is echter dat een lekkage van de verwarming lastig is te verhelpen, en de betreffende radiator over het algemeen volledig moet worden vervangen. Om tijdelijk de lekke radiator te repareren is het mogelijk deze af te dichten met kneedbaar materiaal. Het is tevens een optie om de pakkingdraaier aan te pakken. Neem wel altijd contact op met één van onze vakmensen bij een lek in de verwarming, deze helpt u graag verder met het vinden van een oplossing.

WC lekt

WC lekkage GroningenHet blijven doorlopen van het toilet is een vorm van lekkage die men vaak niet als dusdanig herkent. Door het weglopen van het water gaat er echter een heleboel water verloren, wat kan worden gezien als waterlekkage. Het verhelpen van een doorlopend toilet kan op diverse manieren. Wilt u dit zelf proberen? Ontkalk dan de binnenzijde van de spoelbak. Dit kan door een fles schoonmaakazijn in de spoelbak te legen, en dit een nachtje te laten staan voor de ontkalking van alle afsluitingen.

Lek in waterleiding opsporen

Lekkende waterleiding GroningenEen lekkende waterleiding is een probleem dat vaak pas laat achterhaald wordt. Dit komt doordat een groot deel van de waterleiding niet zichtbaar is, en zich achter de muren van uw woning in Groningen bevindt. Het vinden van een lek in de waterleiding kan met behulp van verschillende vormen van lekdetectie. De meest gebruikelijke methode voor lekdetectie is thermografie. Hierbij zal gekeken worden naar temperatuur verschillen in de leidingen. Een andere optie is het gebruik van ultrasone detectie.

Sifon lekt

Sifon lektElke waterleiding bestaat uit verschillende onderdelen, één daarvan is de sifon, ook wel zwanenhals genoemd. Het risico van de sifon is dat hier vet en etensresten in ophopen. Dit heeft als gevolg dat er op termijn verstoppingen en daarmee ook lekkages kunnen ontstaan. Om te voorkomen dat een verstopping optreedt kunt u de afvoer regelmatig doorspoelen met een mengsel van soda en azijn. Is de sifon als verstopt? Schroef deze dan los, en reinig alle onderdelen afzonderlijk om de verstopping te verhelpen.

Afvoer lek?

Afvoer lek GroningenWanneer de afvoer van de douche of toilet lek is, dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een erkend loodgieter uit Groningen. Een lekke afvoer kan namelijk binnen korte tijd zorgen voor grote problemen. Niet alleen op het gebied van vochtoverlast, ook stankoverlast is een veel voorkomend gevolg van een lekke afvoer. Een specialist uit ons netwerk in de regio helpt u met alle plezier snel en vakkundig bij het repareren of vervangen van de lekke afvoer. Wij helpen u graag.

kosten lekkage opsporen

Wat te doen bij lekkage?

Een daklekkage is ontzettend vervelend en kan nare gevolgen met zich meebrengen. Als u last hebt van een lekkage in uw huis in Groningen dan moet u allereerst de bron opsporen en deze vervolgens afsluiten. Hebt u bijvoorbeeld last van een lekkage in de waterleiding? Draai dan de hoofdkraan dicht. Verwijder het vrijgekomen water om schade te voorkomen en schat vervolgens de situatie in. Waar komt de lekkage precies vandaag en wat is de grootte van het probleem? Vervolgens kunt u het probleem oplossen en eventueel de hulp van een vakman uit Groningen inschakelen.

Verzekerd tegen lekkage?

Uw opstal- of inboedelverzekering vergoedt in de meeste gevallen schade na een lekkage, maar niet in alle gevallen. Lekkages die wel verzekerd worden zijn het vinden en oplossen van een leidingbreuk. De gevolgschade van een verstopping is ook verzekerd, maar het oplossen hiervan niet. Het herstellen van gevolgschade bij neerslag is wel verzekerd. U hebt zelf ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Als de waterschade of lekkage is ontstaan door uw eigen nalatigheid, dan denkt de verzekering namelijk niets. Dit is bijvoorbeeld het geval bij slechte kitnaden in de douche of wanneer u het zolderraam het open laten staan tijdens een regenbui.

Lekkage opsporen kosten

Het opsporen van een lekkage kost gemiddeld €150,-. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de gekozen methode en uiteraard de locatie van de lekkage en de grootte van de klus. De meeste loodgieters hanteren een uurtarief rond de €50,- exclusief voorrijkosten. Een kleine lekkage is bijvoorbeeld één aan de radiator. De vakman uit Groningen is gemiddeld een uur bezig met het opzoeken en oplossen van dit probleem. De kosten liggen, inclusief voorrijkosten, dan ook tussen de €80,- en €100,-. Hebt u een grotere klus aan bijvoorbeeld de douche in de badkamer of een daklekkage? Dan liggen de kosten al gauw tussen de €150,- en €300,-.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Veel van onze klanten uit Groningen denken dat een loodgieter enkel geschikt is voor hulp bij het ontstoppen van het toilet. Ervaren loodgieters kunnen u echter bij veel meer zaken van dienst zijn. Zo helpen zij u bij het opsporen van een daklekkage, of zorgen zij voor de controle van het gehele plat dak voor mogelijke beschadigingen. Wilt u direct in contact komen met een professional uit uw regio? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

contact lekkagebedrijf Groningen
Offertes aanvragen