Dakgoot vervangen

Als een dakgoot kapot of versleten is dan moet u deze zo spoedig mogelijk vernieuwen om lekkages te voorkomen. U vindt hier meer informatie over de verschillende materialen van dakgoten zoals koper en aluminium. Moet u uw dakgoot vernieuwen maar wilt u liever niet zelf een nieuwe plaatsen? Wij zijn een netwerk van professionals op het gebied van regenafvoeren vernieuwen. Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u gratis en helemaal vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt vanuit uw luie stoel de prijzen, het aanbod en de voorwaarden van de offertes. Vervolgens kiest u zelf de vakman die bij u langskomt voor het vernieuwen van een dakgoot van bijvoorbeeld koper.

dakgoot vervangen

Uw dakgoot laten vervangen? De experts uit ons netwerk helpen u graag!

Wij brengen u in contact met diverse bedrijven bij u uit de buurt. Voor het plaatsen van kunststof, aluminium, koperen of zinken dakgoten.

Vervangen of repareren?

Zit er een beschadiging aan uw dakgoot? U kunt deze bij schade vervangen of repareren. Als op een aantal plaatsen een klein lek zit dan is een reparatie de juiste keuze. In sommige gevallen is het mogelijk om scheuren dicht te maken door te solderen. Daarnaast is het wellicht een optie om een deel te vervangen in plaats van de gehele dakgoot. Een reparatie of een klein deel vervangen scheelt al gauw een hoop geld. Als uw dakgoot meerdere grote lekken heeft of helemaal versleten is, dan is het verstandig om deze helemaal te vervangen door een nieuwe.

Zinken dakgoot

De zinken dakgoot is het meest populair vanwege de vele voordelen. Zink is namelijk erg sterk materiaal en gaat daarom gemiddeld 40 jaar mee. Een woning met een zinken dakgoot krijgt een authentieke uitstraling. Een beschadiging is makkelijk te repareren. Daarnaast heeft een zinken dakgoot een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dit materiaal brengt echter ook een aantal nadelen met zich mee. Een zinken goot heeft namelijk elk jaar een onderhoudsbeurt nodig. Het is mogelijk dat luchtverontreiniging zink aantast. Daarnaast bestaat een dakgoot van zink vaak uit een halfronde vorm. Als u een andere vorm mooier vindt dan is zink wellicht niet de juiste optie.

Kunststof dakgoot

Een andere optie is een goot van kunststof. Deze goten hebben een aantal voordelen: ze zijn erg voordelig, hebben een lange levensduur en weinig onderhoud nodig. Kunststof kan naadloos worden geplaatst en het is daarnaast bestand tegen elk weertype. Het is bovendien snel geplaatst en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een goot van kunststof is verkrijgbaar in een aantal vormen zoals de rechthoekige dakgoot. Een bekende soort kunststof dakgoot is één van PVC. Het is vaak herkenbaar aan de grijze kleur, maar ook PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een voordeel van PVC is dat het flexibel en erg sterk is.

Dakgoot van koper of aluminium?

Daarnaast hebt u nog de keuze uit koper en aluminium. De koperen versie geeft uw woning een hele unieke uitstraling. Door de jaren heen komt er een oxide laag op koper, hierdoor krijgt de goot een karakteristieke groene uitstraling. Ook dit materiaal heeft een lange levensduur en weinig onderhoud nodig. Een nadeel is echter dat de prijs per meter redelijk hoog is en dat een reparatie niet goedkoop is. Een goot van aluminium is een goed alternatief op zink. Aluminium heeft tevens een lange levensduur. Dit materiaal wordt uit één stuk naadloos gemaakt en is daardoor helemaal waterdicht. Aluminium wordt gebruikt bij woningen maar ook bij schuren, veranda’s of stallen.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 offertes.

  Uw dakbedekking (*)

  Omschrijving opdracht (*)
  Gratis - Vrijblijvend

  boeiboord vernieuwen

  Boeiboord vervangen

  Het boeiboord bestaat uit de planken tegen de dakrand. Het wordt veelal gebruikt al afwerking van een dakgoot. Een lek in de goot kan tot beschadigingen van het boeiboord leiden. Hierdoor kan vervolgens daklekkage ontstaan. Het is daarom verstandig om een beschadigde boeiboord zo snel mogelijk te vervangen. Veelal wordt ervoor gekozen om het boeiboord te vervangen door kunststof. Dankzij kunststof is onderhoud vrijwel niet meer nodig. Dit is ideaal omdat het boeiboord zicht meestal op hoogte bevindt. Het vervangen van het boeiboord is geen eenvoudige klus. Als u een ervaren klusser bent, hulp hebt van iemand anders, een steiger en geen hoogtevrees hebt, dan kunt u het vervangen zelf proberen.

  dakgoot vernieuwen

  Extra opties

  Als u uw dakgoot gaat vervangen is het toevoegen van een aantal extra opties een mogelijkheid. Voeg bijvoorbeeld dakgootlampen toe. Als u de goten gaat vernieuwen met verlichting dan brengt dit een gevoel van veiligheid met zich mee. Daarnaast wordt uw woning dankzij de dakgootlampen prachtig verlicht. Een andere extra optie is het toevoegen van een bladvanger. Gemiddeld zou u uw dakgoten eens of twee keer per jaar moeten schoonmaken. Een bladvanger beschermd ze tegen schimmel, ongedierte en verstopping. Ideaal wanneer u het schoonmaken van de dakgoten een vervelend klusje vindt. Vanzelfsprekend resulteert het toevoegen van extra opties in een stijging van de prijs per meter.

  Nieuwe dakgoot laten plaatsen

  Het vernieuwen van dakgoten is geen eenvoudige klus. Het is bovendien niet ongevaarlijk om als onervaren klusser op hoogte te werken. Wilt u een nieuwe zinken of aluminium goot plaatsen? Het is verstandig om dit over te laten aan een vakman. Een vakman beschikt over ervaring en het juiste materiaal.

  Als u de nieuwe dakgoot door een professional laat plaatsen dan weet u zeker dat u hier lang van kunt genieten.

  Bent u benieuwd wat het vernieuwen van uw dakgoten gaat kosten? Vul dan gauw ons offerteformulier in. Het is gratis en geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.

  Prijzen

  Wilt u de goten van uw woning vernieuwen? De prijzen hangen af van verschillende factoren zoals eventuele extra opties en uiteraard het materiaal. De prijzen van het vernieuwen worden veelal weergegeven in een meterprijs. Een dakgoot vernieuwen door deze te repareren kost circa tussen de €100,- tot €150,-. Bij het plaatsen van een geheel nieuwe dakgoot moet u rekenen op een pprijs vanaf €1.080,-. Dit is de prijs voor het vervangen van een dakgoot door een kunststof exemplaar, met een gemiddelde lengte van 12m. De prijs per meter voor een zinken of aluminium dakgoot ligt tussen de €30,- en €60,-. Reken bij één van koper op een meterprijs van zo’n €55,-. Kunststof is het goedkoopst met een prijs per meter tussen de €25,- en €35,-. Let op, deze prijzen zijn exclusief montage.

  Besparen? Offertes vergelijken!

  Ziet u een doe het zelf project niet helemaal zitten? Het is verstandig om het vernieuwen van de goten rondom uw woning over te laten aan een vakman. Wij zijn een netwerk van professionals op het gebied van goten vernieuwen. Een vakman uit ons netwerk kan vakkundig en snel een nieuwe zinken of andere soort dakgoot voor u plaatsen. Vul gratis en helemaal vrijblijvend het offerteformulier in. U ontvangt meerdere, tot maximaal vijf, offertes toegestuurd. De offertes vergelijkt u zelf op basis van aanbod, voorwaarden en prijzen. U kiest vervolgens zelf de vakman die de klus bij u komt uitvoeren. We staan voor u klaar!