Lekkage Terneuzen

Lekkage in Terneuzen?

Uit onderzoek blijkt dat elk Nederlands huishouden gemiddeld eens in de tien jaar te maken heeft met een lekkage. Dit kan dan gaan om een waterlekkage van de leidingen in de badkamer of bij de verwarming, of een daklekkage. Lekkages zijn het gevolg van diverse oorzaken. In de meeste gevallen zijn echter herfst- en winterstormen de oorzaak van een daklekkage, en is slijtage de hoofdreden voor het ontstaan van een lekkage in de waterleiding. Vermoedt u dat zich een lek bevindt in de waterleiding of bij het plat dak? Neem dan direct contact op met een erkend loodgieter uit Terneuzen. Deze kan met behulp van speciale technieken op het gebied van lekdetectie de lekkage opsporen en deze vervolgens verhelpen. Vul het contactformulier in!

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
24/7 service, snel ter plaatse in Terneuzen

Bent u op zoek naar een loodgieter in Terneuzen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De bedrijven in ons netwerk bieden vaak een 24uurs dienst bij storingen en lekkages. Dit betekent dat er altijd een lekkagespecialist uit de regio binnen korte tijd bij u op de stoep kan staan om de waterlekkage of daklekkage te verhelpen. Zij werken alle dagen van de week, en ook op feestdagen. Daarnaast kunnen onze professionals uit Terneuzen u tevens van advies dienen, of u informeren over het vervangen van waterleidingen, riolering of het hemelwaterafvoer.

24-uurs lekkageservice

Lekkende leiding

Waterleiding lekt TerneuzenDoor een gemiddeld woonhuis loopt meer dan 15 meter aan waterleiding. Hoewel een waterleiding meestal goed is aangesloten, kan het voorkomen dat deze na verloop van tijd slijt, of dat er een beschadiging ontstaat. Bij een versleten waterleiding ontstaat er feitelijk maar een heel klein gaatje. Deze zal echter steeds groter worden, waardoor er op een gegeven moment significant veel water verloren gaat, en u de lekkage ook op zult merken door waterschade en vochtproblemen. Om te voorkomen dat u hier last van krijgt, is het aan te raden eens in de 10 jaar een loodgieter de leidingen te laten controleren op slijtage en beschadigingen.

Lekdetectie

Lekdetectie techniekenEr zijn tegenwoordig vele vormen van lekdetectie die kunnen worden ingezet om een lekkage op te sporen. Onze professionals uit Terneuzen maken gebruik van diverse soorten lekdetectie. Voorbeelden hiervan zijn rookgasdetectie voor het achterhalen van de locatie van een daklekkage, of thermografie en ultrasone lekdetectie voor het vinden van lekkages in de waterleiding. Alle geavanceerde lekdetectie technieken passen wij toe zonder hak- en breekwerk, wat betekent dat u hier vrijwel geen overlast van ondervindt. Wilt u meer weten over onze werkwijze en lekdetectie technieken? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Ultrasone lekdetectie

Eén van de methodes die loodgieters gebruiken bij het opsporen van lekkages is ultrasone detectie. Dit wordt op verschillende manieren toegepast: bij de waterleiding of riolering, maar vooral bij het opsporen van daklekkage of een lek in de buitenmuur. Van binnen worden ultrasone geluiden uitgezonden, waarna buiten met speciale apparatuur wordt gemeten waar het geluid naar buiten komt.

Thermografie

Thermografie is een methode die voornamelijk gebruikt wordt bij het opsporen van lekkages in de vloerverwarming of waterleiding. Hiermee spoort de loodgieter uit Terneuzen de oorzaak op door middel van warmtebeelden. Omdat het vocht voor temperatuurverschillen zorgt, licht de lekkage in de waterleiding direct op. Zo hoeft er geen, of minder, breekwerk aan te pas te komen.

Rookgasdetectie

Rookgasdetectie werkt in essentie net zoals ultrasone detectie, en wordt voornamelijk gebruikt in het geval van een daklekkage. Onder de dakbedekking spuit de loodgieter een hoeveelheid rook. Aan de buitenkant van het dak is gemakkelijk te zien waar de dakbedekking beschadigd is, omdat hier de rook naar boven komt. Deze techniek gebruikt men ook wel bij lekkages in de riolering.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Daklekkage verhelpen

Bij schuine daken wordt een daklekkage meestal veroorzaakt door verschoven dakpannen tijdens een hevige storm. Dit kunt u zelf verhelpen door het dak op te gaan en de dakpannen weer recht te leggen, of de waterremmende laag bij de dakisolatie te vervangen. Het is hierbij wel belangrijk om goed aan uw eigen veiligheid te denken. Hebt u geen zin om zelf de daklekkage te verhelpen, of denkt u dat er een andere oorzaak voor de lekkage is? Schakel dan de hulp van een loodgieter uit Terneuzen in. Deze kan met behulp van rookgasdetectie als lekdetectie techniek de exacte locatie van de daklekkage achterhalen, en deze daarna oplossen. Het voordeel van rookgasdetectie is dat hiervoor geen hak- en breekwerk hoeft te worden uitgevoerd. Pas wanneer de daklekkage is gevonden, kan een deel van het plafond doorbroken worden om het lek te verhelpen.

Daklekkage verhelpen Terneuzen

Vakkundige aanpak

Schakelt u de diensten van een bij ons aangesloten loodgieter in? Dan weet u zeker dat u geholpen wordt door een vakman met ruime ervaring en uitstekende diploma’s. Daarnaast vragen we van elk loodgietersbedrijf dat zij hun werknemers jaarlijks bijscholen omtrent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lekdetectie. Zo kunnen wij u garanderen dat de klus altijd snel en vakkundig wordt uitgevoerd. Wilt u een lekkage specialist inschakelen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig.

Badkamer en douche

Douchebak lekt TerneuzenEen lekkage in de badkamer of douche is relatief eenvoudig zelf op te sporen. Hiervoor maakt u gebruik van een aardappelschilmesje en een schroevendraaier. Ga eerst alle voeg- en kitranden bij langs om te kijken of deze afbrokkelen of hol klinken. Vervolgens dient u de tegels en rozetten, en de douchebakrand te controleren. Vindt u nergens een mogelijke lekkage? Dan is het tijd om een loodgieter in te schakelen. Deze kan met behulp van ultrasone lekdetectie kijken of het lek zich in de waterleiding bevindt, en deze vervolgens oplossen.

Plat dak en plafond

Dakgoot verstopt TerneuzenRegelmatig krijgen wij van klanten uit Terneuzen de vraag wat zij kunnen doen om een daklekkage bij een plat dak te voorkomen. De twee belangrijkste punten voor het watervrij houden van een plat dak is een juiste afwatering van de dakbedekking, en een goed werkend hemelwaterafvoer. Zodra u beide zaken op orde hebt, kan een mogelijke lekkage alleen nog ontstaan door het proces van vorst en dooi. Omdat dit leidt tot kleine scheuren in de dakbescherming, zult u een dergelijke daklekkage pas ontdekken als er vochtplekken ontstaan bij het plafond.

Schoorsteen

Schoorsteen lekt TerneuzenEr zijn niet veel mensen meer die gebruik maken van een open haard en daarmee van de schoorsteen. Desondanks kunnen er wel lekkages ontstaan bij de schoorsteen. Dit betekent dat u ook de schoorsteen periodiek van onderhoud dient te voorzien. Dit onderhoud omvat onder andere het verwijderen van groen en andere aangroei, en het in goede staat houden van de voegen en stenen. Wanneer er in het voegwerk scheuren ontstaan, dan kan dit leiden tot wateroverlast. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het water helemaal naar beneden loopt door de schoorsteen, zodat u op de benedenverdieping last hebt van een waterlekkage.

Wasmachine

Wasmachine lekkageEen wasmachine kan op diverse plekken gaan lekken. De meest voorkomende plek is een lek in de waterleiding, of aan- en afvoerleidingen die daarop zijn aangesloten. Daarnaast kan een lekkage van de wasmachine ook optreden bij het deurmanchet. Het manchet kan bijvoorbeeld uitdrogen, of zeep kan hierop een schadelijke invloed hebben als u het niet af en toe reinigt met water. Is er een probleem met de wasmachine? Schakel dan direct de hulp van een loodgieter uit Terneuzen in. Deze heeft de waterlekkage snel verholpen, zodat u binnen korte tijd weer de was kunt doen.

Lekkende kraan

Lekkende waterkraan TerneuzenNet als het opsporen van lekkages in de douche en badkamer is ook het verhelpen van een lekkende kraan een klus die u eenvoudig zelf kunt afhandelen. Een lekkende kraan kent in 90% van de gevallen één van twee oorzaken: een versleten kraanleertje, of verkalking van de binnenkant. Onze professionals raden daarom aan om altijd eerst het kraanleertje te vervangen, en als dit niet helpt de gehele kraan te ontkalken. Hebben deze oplossingen geen effect? Laat dan een lekkage specialist naar de leidingen kijken of met behulp van lekdetectie de eigenlijk oorzaak te achterhalen.

Lekkende verwarming

Radiator lekt TerneuzenEen aantal keer per jaar wordt onze hulp ingeroepen voor het verhelpen van een lekkende radiator. Problemen met de radiatoren ontstaan meestal door een fout in de verbinding tussen de buizen en de radiatorknop. U zou dit zelf kunnen oplossen door met speciale metaalpasta het gaatje te dichten. Hebt u geen zin om dit te proberen, of wilt u zeker zijn van een werkende oplossing? Een vakman uit Terneuzen helpt u snel en vakkundig. Vul op het contactformulier uw wensen en eisen in, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig, of komen naar u toe om de lekkage op te lossen.

WC lekt

Toilet lekt TerneuzenWanneer de WC blijft doorlopen, dan zijn er verschillende zaken die u kunt doen om het probleem te verhelpen. De meest gebruikelijke methode is de controle van de afsluitingen aan de binnenzijde van de spoelbak. Wanneer deze verkalkt zijn, kunt u de hele spoelbak ontkalken, door een nacht schoonmaakazijn in de bak te laten staan. Heeft ontkalken geen effect? Dan ligt de oorzaak wellicht bij het vlottersysteem. Problemen met dit systeem kunt u het beste laten oplossen door een erkend loodgieter uit Terneuzen.

Afvoer lek?

afvoer lekt TerneuzenDoordat er dagelijks veel water door een afvoer stroomt, is de afvoer vrij vatbaar voor lekkages. Een waterlekkage kan door een opstopping of door een beschadiging aan de buis ontstaan. Wanneer de afvoer lek is, dan is het aan te raden contact op te nemen met een ervaren loodgieter uit de regio. Deze kan de waterlekkage snel en vakkundig verhelpen. De specialisten die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, hebben allen een ruime ervaring op het vakgebied en zijn u graag van dienst.

Sifon lekt

wastafel sifon lektRegelmatig krijgen wij van onze klanten uit Terneuzen de melding dat hun sifon lekt. Een lekkende sifon wordt over het algemeen veroorzaakt door een verstopping. Wanneer het water niet verder kan zal het zich een weg naar buiten banen via gaatjes en kieren. Een lekke sifon is te verhelpen door de waterleiding los te schroeven en alle verschillende onderdelen te reinigen met een borstel en water. Schroef de sifon voorzichtig weer in elkaar. Een vergeten rubberen ring kan al zorgen voor hernieuwde lekkage, noteer hoe u de sifon uit elkaar haalt.

Keukenkraan lekt

Keukenkraan vervangen TerneuzenDe meeste lekkageproblemen in huis worden veroorzaakt door verkalking. Ook een lekkende keukenkraan heeft hier waarschijnlijk mee te maken. Wanneer het kraanleertje verkalkt, dan zal dit een druppelende kraan tot gevolg hebben. Door het kraanleertje in azijn te ontkalken verhelpt u het probleem snel en eenvoudig. Het kan eventueel nodig zijn om het volledige leertje te vervangen. In een aantal gevallen moet u de volledige kraan van kalk ontdoen, of deze laten herstellen door een vakman uit ons netwerk. Wij helpen u graag.

lekkage plafond opsporen

Wat te doen bij lekkage?

Ontdekt u waterschade als gevolg van een water- of daklekkage? Dan zijn er een aantal stappen die u moet ondernemen. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is. In sommige gevallen is dit direct duidelijk, bijvoorbeeld bij een lekkage van het toilet of de wasmachine, maar als er een lek in de waterleiding zit is deze lastiger te achterhalen. Schakel een vakman in voor het opsporen van de oorzaak. Wanneer zij de oorzaak gevonden hebben zullen de loodgieters de lekkage ook voor u repareren. In sommige gevallen is het tevens verstandig om foto’s te nemen van de opgelopen schade, zoals vochtplekken op het plafond. In sommige gevallen bent u hiertegen verzekerd, waardoor u een deel van de schade vergoed kan krijgen.

Verzekerd tegen lekkage?

Indien u lekkages niet snel opmerkt, heeft dit mogelijk grote gevolgen voor uw woning en inboedel. De schade loopt snel op, vooral wanneer u wanden en vloeren opnieuw moet afwerken. In sommige gevallen is het gelukkig mogelijk om de schade te verhalen bij uw opstal- of inboedelverzekering. Is de schade een gevolg van een plotseling en onvoorzien ongeval? Denk hierbij aan een wasmachine die ineens lekt, de waterleiding die in de winter kapot vriest of een daklekkage op uw plat dak na een herfststorm. In dat geval is er een grote kans dat u de schade vergoed krijgt. Wel zal de verzekering willen weten of u de schade had kunnen voorkomen. Door de hoofdkraan dicht te draaien als u op skivakantie gaat, bijvoorbeeld, of door zelf de ramen te sluiten. Is dat niet het geval, dan krijgt u helaas niets uitgekeerd.

Lekkage opsporen kosten

De kosten voor een professionele lekdetectie lopen erg uiteen en worden beïnvloed door diverse factoren. Gemiddeld genomen liggen de kosten in ieder geval tussen de €120,- en €180,-. Meer dan de helft van de kosten wordt bepaald door de arbeidskosten. Dit verschilt per bedrijf, en daardoor bespaart u hier eenvoudig op door diverse offertes met elkaar te vergelijken. Het verschil in de arbeidskosten is te verklaren doordat elk loodgietersbedrijf zijn eigen uurtarief mag hanteren. Daarnaast zijn er diverse factoren die de totaalprijs beïnvloedt: of er sprake is van een groot of klein lek, waar de lekkages zitten, welke methode het loodgietersbedrijf hanteert en het tijdstip waarop u de loodgieter uit Terneuzen inschakelt. Een lekkende radiator is vrij eenvoudig te repareren en kost ongeveer €80,- tot €100,-. Als u dit in het weekend opmerkt is het niet noodzakelijk om direct een loodgietersbedrijf te bellen, daardoor bespaart u op de voorrijdkosten. Is er sprake van een lekkage in de badkamer? Dan zal de prijs gemiddeld iets hoger liggen: tussen de €200,- en €300,-.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Bent u op zoek naar een vakman die u kan ondersteunen bij het verhelpen van een lekkage van de wasmachine, schoorsteen, dakkapel of het plafond? Hebt u een vraag over de prijs voor het opsporen van een waterlekkage bij de leidingen? Of bent u benieuwd naar de verschillende methoden voor lekdetectie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden snelle hulp bij lekkageproblemen en helpen u met alle plezier. Vul het contactformulier in voor meer informatie, of vraag een prijsoverzicht aan.

kosten lekkage oplossen Terneuzen
Offertes aanvragen